547295.jpg

C.I.B & FI & NO MVA TK1 Jadored's Jaztin

Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät OK, pra testi normal/clear
Korkeus 52cm, paino n.22kg
TOKO 3xALO1, MEJÄ AVO3, NOU1 7.10.2007 Laukaa, Vesa Hietikko
Luonnetestissä 144p. laukausvarma.
Näyttelyistä 3xsert, 3xcacib, useita ROP, VSP ja PU-sijoituksia
Harrastaa tokoa, nomea, näyttelyitä, mejässäkin ollaan käyty
Rudi Koiranetissä

Suonenjoki 9.8.09, Agneta Cardell, Ruotsi
ROP
"Excellent representative (alunperin tekstissä 'prepesentitive'...) of the breed.
He has got the strenght that one is looking for without been heavy.
Nice head and expression. Balanced all through.
In excellent condition. Coat maybe little open. Moves with style!"


Rudin luonnetestipisteet: Toimintakyky -1, terävyys +3, puolustushalu +3, taisteluhalu +2, hermorakenne +1, temperamentti +3, kovuus +1, luoksepäästävyys +3, laukausvarma. Kokonaispisteet +144.
Tuomareiden kommenteista jäi mieleen: toimintakykyä on, mutta toisessa sitä kuvaavassa testiosiossa ei tullut esille riittävästi (ei uskaltanut tulla pimeään huoneeseen), kelkkaan suhtautui kuitenkin reippaasti. Kovuuttakin löytyy, mm. haalaria ei muistanut enää ja räminätynnyrikin oli tutkimisen jälkeen ihan normaalijuttu. Palautui siis yllätyksistä hyvin. Mutta muissa testiosioissa tuli sitten pehmeyttä esille.
Rudi on turvallinen kaveri nakkikioskilla iltaisin, todennäköisesti puolustaa emäntää ja tästä onkin jo kokemuksia. Jos tulet meitä vastaan pimeällä tiellä käsi ojossa kätelläksesi minua, saattaa Rudi roikkua ranteessasi erityisesti, jos olet pahat mielessä tai en huomaa sinua ajoissa. Mutta eipä huolta, tämä suojelukoira irroittaa käskystä ;)
Testin alussa kerroin tuomareille näkemyksiäni koirasta ja testin lopussa tuomarit tuumasivat että tunnen koirani hyvin :) Testi kuvasi hyvin Rudin toimintaa.
Pieni toimintakyky saattaa heijastaa siihen, ettei Rudi saanut taippareita läpi ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla. Paineistettuna ei pysty toimimaan, enkä osaa olla kokeessa niin tyynen rauhallinen, ettei koira paineistuisi. Rudista voisi sanoa että on ohjaajaherkkä. Kotona tekee loistavaa työtä :)

Mutta se täytyy vielä lisätä, että kun nyt olemme saaneet yhteistyötä parannettua, olen osannut tehdä Rudin tasoisia tehtäviä ja myös osannut opettaa vähitellen vaikeuttaen, niin Rudin kanssa on todella mukavaa puuhailla kaikkea ja se tekee todella innokkaasti kaiken mitä siltä pyydetään.

Täältä lisää tietoa luonnetestistä.

Rudi taippareissa, koeselostus:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Tasapainoinen koira
Uimahalu: Vauhdikkaat veteenmenot, ui hyvin
Hakuinto: Tasaisella vauhdilla kattaen koko alueen
Noutohalu: Oma-aloitteiset riistan ylösotot
Nouto-ote: Hyvät, pehmeät otteet
Palauttaminen: Nopeasti ohjaajalle
Reagointi laukaukseen: Keskittynyt laukausten aikana
Itseluottamus ja aloitekyky: Ovat hyvä tehtävien suorittamiseen, suorittaa myös hyvin jäljen
Yhteistyö: Hyvä yhteistyö
Yleisvaikutelma: Hyvällä tavalla kokeessa esiintynyt koira, joka omaa hyvät noutajalle ominaiset taipumukset.

Rudin valioituminen on todiste siitä, ettei kannata heittää kirvestä kaivoon, voi joutua sukeltamaan.
Tampereen näyttelyn aikaan vuonna 2004 pidettiin Kaboomereille pienimuotoiset Pirkan Dami treenit Sarkun ja Itun luona ja siellä sanoin nauraen että Rudi ei tule koskaan saamaan taippareita läpi, se oksentaa variksen päälle (ja mua harmitti suunnattomasti)! Samana syksynä me startattiin eka kerran, koira kypsässä kolmen ja puolen vuoden iässä. Rudin kanssa ei oltu treenattu ajanpuutteen takia aktiivisesti mitään, lintuja ei ollut pakkasessa, joten niitäkään ei näytetty kuin harvakseltaan ja Rudin reaktio oli pääasiassa yök.
Tuona vuonna myöhemmin keväällä sain muutaman variksen, ruvettiin tekemään tokojuttuja ja kerran näytin jäistä varista ja peeveli, sehän kelpasi! Siitä vain pikkuhiljaa se innostui enemmän ja enemmän variksista ja nykyään harmaatakki ei ole ongelma eikä mikään, se on jees juttu ja kaikki muukin raato tulee nykyään hyvin, pyytämättä erikseen! Muissa osioissa meillä on mennyt pieleen, yhteistyöstä kaikki kiinni. On pitänyt opetella lukemaan ja puhumaan 'rudia' ja hallitsemaan oma jännittäminen.
Siis kiitos Rudille, tästä jatketaan vielä eteenpäin, yksi pykälä on saavutettu vihdoin.