Tähän alkuun ensin kasvattiuutinen! Ossi eli J. Ozzy Kaboom, tuo Heidin monitoimitolleri sai viikonloppuna mejässä toisen AVO1 tuloksen ja siirtyi VOIttajaluokkaan! Onnittelut!

Että sitä nyt käydään näyttelyissä ihan urakalla monen vuoden edestä Nauru Mikäs tässä on käydessä, helppo harrastus, ei tartte juur treenailla ja menestystäkin tulee välillä.

Nyt käytiin Mikkelin KVssä. Mussukka piipahti pentuluokassa, sai mainintaa olemattomasta otsapenkereestä ja korkeista kintereistä, jotka ehkä sitten vaikuttaa takaliikkeisiinkin, jotka ovat ahtaat. Nooh, emme tästä säikähdä, keskentekoinen se on kaikenkaikkiaan. Kehui kuitenkin väritystä ja esiintymistä, reipas tyttöhän se.

Oltiin muuten jälleen kerran viimetingassa näyttelypaikalla, jouduttiin juoksemaan kehän reunalle Mussukan kanssa ja Seppo jäi parkkeeraamaan autoa lasten ja muiden koirien kanssa. Ja kiitos sinulle, joka pitelit Mussukkaa kun menin pentukehän jälkeen Seppoa vastaan!

Noo, sitten tuli Tepon vuoro käyttöluokassa ja näin Kirsin ilmeestä että voijee, minkä se nyt toi kehään... Rodulle epätyypillinen pää, ulkokierteiset takakoivet, kinnerahtaus, löysät kyynärpäät, niukka turkki toi Tepolle teetä. Mutta se käyttäytyi hyvin ja miksei käyttäytyisi ja vaikka ruma onkin, niin ei se tarkoita että on pahatapainen. Minun oma ruma murrikka.

Teppo nyt vaan on vähän niinku länkkäri, karski mehtäkoira se on, ei se nyt niin ruma ole, oikeasti. Oikein kaunista katseltavaa hakuruudussa ja ajamassa lintuja ylös tai täyttä laukkaa jäniksen perässä, mikä liito ja liikkeen sulavuus!! Kuuliainen, kiltti ja kuitenkin karski ja ronski. Kohta päästään kyyhkyjahtiin ja sitten sorsajahtiin ja sitten kanalinnustamaan ja toivottavasti vielä käytännön hirvijäljellekin ja metsätöissä Teppo näyttää miten ei haittaa vaikka takajalat vinksottaa ja pää on jonkun muun kuin tollerin, NIH KERTA!

Mutta kyllä se me se Hoo vielä saadaan...

Sitten tuli Rudin vuoro valioluokassa. Sanomista tuli flättimäisestä päästä ja ihan rajoilla on tuo painoindeksi yläkantissa tällä hetkellä. Mutta paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa ja näin tuli valioluokan voitto excellentin kera. Paras uros kehässä Rudi tuli neljänneksi omien jälkeläisten jyrätessä edelle. Remu Rudin poika oli PU3 ja Vili Rudin tyttärenpoika PU2. Pojista on siis polvi parantunut! Ja näinhän sen pitää mennäkin.

Kirsi Nieminen, tuomari siis, tosin mainitsi, että Rudi on erittäin hieno koira, hyvät kulmaukset ja mittasuhteet, mutta suuren kokonsa vuoksi jäi neloseksi. Ei haitannut!

Rudin arvostelun loppulauseesta voi päätellä, että treenattu on ja yhteistyö huippuluokkaa; "Esitetään erinomaisesti" ja kyyyllähän se kieltämättä tuntuu kehässä hyvältä, Rudi tekee kaiken rinta rottingilla ja niinkuin haluan (paitsi ei seiso tarpeeksi kauan paikallaan).

Narttukehä oli sitten Hulivili juhlaa kokonaan ja me Rudin kanssa katseltiin ylpeinä kun Rudin tytöt nappasi sijoitukset PN2 ja 3, Rudin tyttärentyttö oli PN4. Narttukehän voitto ja lopulta ROP olikin sitten Tepon siskopuoli Hulda! Että sukuun tuli kaikki hyvä, tosin VSP oli Redadict Rodeo Rider, joka itseasiassa on myös sukua vähän kauempaa :) Mutta Otosta tuli sertin myötä FI MVA! Onnittelut!

Että semmonen reissu, mukavaa oli, hyvin järjestetty näyttely ja kelikin suosi, lapset oli kilttejä ja koirat myös. Seuraavan kerran mennään kehiin Suonenjoella, pikkunäyttely lähituntumassa koko porukalla (paitsi Teppo on mejässä, menee kehään jos kokeesta kerkiää). Esittämässä on Kaisa ja Hanna, kun tosiaan me ollaan mejässä.

Siitä seuraava näyttely onkin sitten TollerShow, jonne mennään monen vuoden tauon jälkeen. Kehässä silloin Mussukka junnuissa ja Rudi valioissa.