... Oriprim, ripuliin, kiitos.
Itu siis sairastaa elämänsä ehkä ensimmäistä ripulia. Viime viikolla tuntui kakkivan sisälle vastoin tapojaan ja hienosti osasi tyttö peitellä tuotoksensa, milloin minkäkin alle, muovipussi, pentujen alusen, sanomalehden, lattialle jääneen paidan alle... Silloin kakit oli kohtuullisen kiinteitä, mutta pe-la välisenä yönä meno meni vallan villiksi, vähän väliä piti käyttää ulkona ja koko viikonloppu samaa rataa.
Pienimuotoinen paasto ja Inupekt ei auttanut, vaan tänä aamuna kun sain pennut ja 'karsinan' siivottua Itun jätöksistä, soitin eläinlääkärille ja kohta vastaanotolle.
Hoidoksi Attapekt ja Oriprim viisi päivää. Itu on kyllä iloinen, oikea päivänpaiste,vaikka vatsaa vääntää. Ruokakin maistuu, ei siinä mitään, mutta se vain tulee parin tunnin päästä vellinä ulos.
Maitoa ei juuri heru enää, ripuli sen kai vie. Onneksi mamman mässykät tykkää kiinteästä sössöstä ja vetelevät sitä napansa täyteen :) Siis ei haittaa vaikkei Itulta maitoa tulisi enää yhtään, mutta tuo ylimääräisen sonnan siivoaminen alkaa tuntua jo hermojen päissä, viivästyttää aamutoimia aikalailla.
Pennuilla ei onneksi ole ripulia ollut, vaan ihan kiinteitä normaalin näköisiä pötköjä ne suoltaa, Itu sitten vetelee ne poskeensa hyvillä mielin. Varalta hienonsin Inupektia pentujenkin ruokaan tänä aamuna, eihän sitä koskaan tiedä, eikä siitä mitään haittaa ole.
Itun kohtua vilkaistiin lehmäultralla, mitään erityisen huolestuttavaa nestettä siellä ei näkynyt, mutta jotain möykkyjä, oliko sitten paksusuolessa kakkaa vai mitä lie. Jokatapauksessa suositus on, että Itu leikataan mahdollisimman pian, ei mikään tulipalokiire, mutta ei kannata jäädä odottelemaan oireita, joten leikkuriin Itu menee vuoden vaihteessa, miten nyt Sarkulle parhaiten sopii.

Että semmosta. Jos nyt lähtisin töihin, niin saisin tämänkin päivän ehkä puoliltaöin pulkkaan. Ha ha haa, ei oikeesti naurata yhtään mikään. Paitsi pennut, kun ne on suloisia ja Itu joka vatsavaivoistaan huolimatta jaksaa touhuta ja hössöttää, 'lauleskella' riemuissaan kun sille juttelee :)