Nikke saa tämän illan jälkeen liittää Roopen 'kirjanimen' eteen BH eli BH Jadored's Rudolf Rocket! Erittäin lämpimät onnittelut ja lykkyä pyttyyn jatkoon!

Teppo raasu on saanut tuta vaikka mitä viime aikoina. Muutamat punkinpuremat, jotka sitten tulehtuivat, ääk! Ei muuta kuin karvat pois siltä kohtaa ja desinfektioainetta perään. Ei tartte lääkekuuria tommoset. Mutta ei tässä vielä kaikki!

Teppo ja Mussukka kävivät oikein kunnon rutalikossa uimassa ja saivat kaupantekijäisinä järvisyyhyn. Mussukka selvisi lievillä kutinoilla, pesu k-hexillä auttoi. Mutta Teppo rukka ei päässyt ihan niin helpolla. Kutina oli niin järkyttävää, että minäkin menetin yöunet, kun Teppo jyskytti eteisessä metalliporttia. K-hex kuivatti Tepon ihoa liikaa ja aiheutti lisäkutinat. Kaivoin vaatekaapista pitkähihaisen paidan, jota en ole pitänyt piiitkään aikaan ja pistin sen Tepon päälle. Tässä vaiheessa Teppo näytti lähinnä nukkumatilta, vaaleansininen raitalörppäpaita päällä, vain samanlainen piippahattu puuttui. Helpotti, hetkeksi... Teppo löysi sitten munansa ja rahnutti niitä jälleen antaumuksella. Sepon vaatekaapista löytyi sitten hienpolttamat, iänikuiset pikkualkkarit... Sloggi for men persauksissaan Teppo näytti todella nololta! Voi raasua, mutta siihen loppui raaputusyritykset. Ei kyllä näyttänyt enää nukkumatiltakaan...

Aamulla soittelin sitten elläinlääkäriin (Sarkku, mun henkieläinlääkäri, eiku -pieneläinhoitaja, psykologi ym. rakas ystävä) kun ei vastannut tekstiviestiini) ja puhelun perusteella hain uutta pesuainetta, Etiderm nimistä.

Tässä ennen 'eti'pesua käytiin yhdellä harjoitusjäljellä, minkä Teppo kyllä aloitti innoissaan, mutta ei se hyvin mennyt ei ei ei...

Jäljen jälkeen, kauheasta suorituksesta oli siis palkkana pesu. Pesun aikana Teppo oli hyvinhyvin surkea pieni koira, mutta jälkeenpäin voi sitä riemua kun olo olikin niin hyvä! Kuivuttuaan kutisi vielä hieman, mutta jo seuraavana päivänä olo oli parempi.

Kuvia Teposta uusissa vaatteissa on tulossa. Vaikka Teppo kielsi laittamasta, kun hävettää niin paljon, mutta ei kerrota sille. On muuten hyvä tietää, että kun seuraavan kerran Seppo pakkaa reissurepun metsälle, niin samat alkkarit käy molemmille pojille tarvittaessa.

Uusi jälki odotti tänään töitten jälkeen ja tällä kertaa ei voi kuin kehua, erittäin tarkkaa jäljestystä, Teppo teki oikeasti töitä pysyäkseen jäljellä, etsi katkolla jäljen jatkon, makaukset merkkasi hienosti. Kyllä se poika osaa! Edelliseen jäljestykseen vaikutti varmasti kutina, mutta se saattoi olla hyväkin juttu, että jälki mentiin ja vaadin koiraa pysymään jäljellä. Tällä kerralla pääsin kehumaan Teppoa oikein kunnolla. Kyllä, minä kehuin koiraa harjoitusjäljellä, siksi kun siihen oli aihetta ja Teppo selvästi oli oppinut jotain. Jännä nähdä, miten ensi viikonlopun koe sitten menee. Odotukset eivät todellakaan ole korkealla, onhan se ensimmäinen voi luokan startti. Itseäni vain helpotti tietää tämän päivän perusteella, että Teppo tykkää jäljestää taas.

Mussukkakin pääsi omalle jäljelle tänään. Ensimmäinen jälki oikeassa metsässä, huii kun oli jännää. Ideasta kiinni saatuaan Mussu suorastaan hyppelehti jälkeä pitkin kuin peppipitkätossu konsanaan, mutta hienosti meni! Muutama harjoitus vielä ja se on valmis ensimmäiseen starttiinsa syyskuussa.

Maanantaina saatiin hyviä uutisia Rudin tyttöystävältä. Pentuja on tulossa Novamian kenneliin!

Ainiin. Järvisyyhyn ennaltaehkäisy; pese puhtaalla vedellä ja kuivaa koira huolellisesti uinnin jälkeen. Jos siitä huolimatta oireet tulee, niin pese etidermillä, laita rapsutuksen esto varustukset päälle lisävaurioiden ehkäisemiseksi.