Noniin, nyt on päästy oikein treenaamisen makuun ja parempi niin, pikaistuksissani ilmoitin molemmat pojat Joensuun nomekokeeseen kesäkuun puolessa välissä 8-) Köhköh, voi tulla hermoja raastava viikonloppu, kun starttaa kahdella koiralla ja Tiltu on vielä muualla taippareissa...
Tänään treenattiin siis kultsuporukoissa Suonenjoella, kouluttajana oli Sari Pitkänen Pohjois-Karjalan noutajista. Kiva oli porukka ja oikein onnistunut päivä kaikenkaikkiaan, kiitos järjestäjille! Mahduttiin mukaan kun ei tullut ryhmä täyteen kultaisia, siis 8kpl kultaisia, 1 flätti ja me.
Tänään opittua; kannattaa jättää junnukoira kotiin, että oppii itsekin jotain. Rudin kanssa oltiin siis kahdestaan ja kannatti. Sai rauhassa katsella ja kuunnella, ei tarvinnut koko ajan kiinnittää huomiota koiran hallintaan...
Hyviä treeni-ideoita tuli taas roppakaupalla ja pääsin näkemään mitä Rudi tekee kun oikein paineistetaan ryhmäharjoituksissa. Markkeerausharjoituksessa luulin Rudin pinnan pettävän, mutta jaksoi aivan loistavasti istua tärkeänä vieressäni vapaana, kun toisille koirille heiteltiin. Ei sanonut sanaakaan koko aikana, vaan tappina istui vierellä odottaen nouda käskyä. Markkeeraukset suoria ja palautukset samoin. On se kiva koira :)
Pikkuisen sille vielä tarttuu minun jännittäminen, mutta nykyään tekee kuitenkin mitä käsketään, eikä ala muilottamaan 'emmäämittääossaakuitenkaa'.
Tepon kanssa kokeilin samantyyppisiä juttuja illalla kotona ja kappas, pojalla on tottelevaisuusmotivaatio kohdallaan! Treenipeltomme vieressä kulki pikkuinen terrieri tai muu äänekäs pieni koira ja jäivät seuraamaan touhujamme, kiitokset näin jälkikäteen, vaikka ensin ajattelin että voi *piip*. Teppo kyllä noteerasi heidät, mutta jatkoi silti vapaana töitä ja teki kaiken mutkittelematta.
Tulevina viikkoina sulattelen variksia ja treenataan samoja asioita kuin dameilla. Palautukset pitää saada täsmällisemmiksi ja vedestä nousu ilman 'föönaamista' pitää jäädä pois.
Tulevalla viikolla menen kultaistennoutajien viikkotreeneihin Tepon kanssa, vuorottelen poikia että molemmat näkee vähän erilaista maastoa ja tulee häiriöitä.

Kaikenkaikkiaan kivalta näyttää molempien työskentely, kokeissa se sitten nähdään miten hermo pitää ohjaajalla... Noo, menee miten menee, jos menee hyvin, sanotaan jee ja treenataan lisää, jos menee huonosti, treenataan lisää.

Puntti starttasi tänään mejässä ja kivalta kuulostaa pojan hommat, tuloksena AVO2, 38p. Yksi hukka hirvenjäljille. Kyllä se siitä, treeniä vaan lisää :)