Niin, metsästyksen tiimellyksessä puskassa istuessa tuli mieleen, että olis aika kätevää, kun toinen vois seistä passipaikalla ja toinen kiertämään edessä aukeavia kaislikoita myös aseen kanssa. Olen jo pehmennyt ajatukselle hankkia metsästyskortin ja sen varmaan saan tänä syksynä hoidettua. Seppo kovasti houkuttelee opettelemaan aseen käytön ja ensi syksynä olisin kaverina haulikon kanssa...

Matkalla TollerShowsta kotiin juteltiin asiasta ja Seppo kertoili, ettei niitä ampumistilanteita tule kuitenkaan montaa syksyssä. Häh? Mitä se sellainen metsästys on?

Visioin, että tässä nyt kun sen kortin saan hankittua, hankin myös talven aikana haulikon ja opettelen ampumaan (BTW olen harrastanut ilmapistooli ja -kivääri ammuntaa, ampunut pienoiskiväärillä tuuliviiriä ja räksiä). Ensi syksyyn mennessä minulla on melkoinen asearsenaali käytössä ja taitoja, joilla saalismahdollisuus on satavarmaa.

Naapurit ja ehkä sukulaisetkin saattavat tosin ihmetellä talven ja kevään aikana radikaalisti muuttuvaa tyyliäni; ensiluokkainen maastopuku hattua myöten, maskit naamassa ja/tai camo-kuvioinen kommandopipo päässä. Kaapista löytyy kaikkea mahdollista singosta bazookaan ja käsikranaateista rypälepommeihin. Ihailen niitä illat pitkät himmeässä valossa ja luen ahkerasti aselehtiä, joita tietysti tilaan niistä maista, missä parhaat aseet valmistetaan (täytyy ottaakin muuten selvää, missä...)

Kesällä kaivan poteroita pitkin Likosaaren kaislikon reunoja, pumppaan niistä vettä pois käsikäyttöisillä pumpuilla ja kaivamistauoilla leiripaikkani ovat täynnä riekaleiksi luettuja Metsästäjä-lehden sivuja. Harjoittelen myös ahkerasti singon olalle heittämistä, tähtäämistä ja no, voihan joskus sattua, että jossain poksahtaa.

Kesän mittaan järven ympäristön asukkaat ihmettelevät satunnaisia pamauksia ja saarilla häärivää maastopukuista hahmoa, joka miinoittaa kaislikoita ja rantoja syömällä ensi marjat, sienet ja raa'at kalat ja juomalla kuravettä kuin klonkku konsanaan. Mökkiläinenkin kiittää, kun lähellä metsästysaikaa heidän musta labradorinnoutajansa alkaa olla enemmänkin maaston ruskea kuin musta ja tuoksukin on hyvin luonnollinen, ei ainakaan öö de koira. Tiedän, miinoittaminen on hyvin tärkeää mikäli haluaa tuloksia!

Ja sitten... Syntymäpäiväni iltana jätän juhlavieraille juhlalliset hyvästit, pakkaan auton ja peräkärryn kaikkea tarpeellista mukaan ja häivyn reviirilleni. Seuraavana päivänä klo 12 olen erinomaisesti valmistautunut metsästyksen aloitukseen; miinat ok, sinko ok, kranaatit ok jne. Poterot putsattu ja varaeväät piilotettu.

Heti kahdentoista jälkeen ammun ensimmäistä heilahtavaa ruohonkortta haulikolla ja jos se samperin ruoho ei lakkaa heilumasta otan järeämmät aseet käyttöön. (Puskasta kuuluu jossain välissä "Ammunko takaisin?" ja minä tietysti vastaan "Jos olet sorsa niin sopii yrittää!")

Muutamassa päivässä huomaan, ettei rypälepommeja ole ollenkaan helppo käyttää ja käytän pelkästään sinkoa ja käsikranaatteja. Harmittelen, ettei tullut hankittua kranaatinheitintä, sillä olisi saanut vähän enemmän matkaa, kun Kapeasaaren heinikosta kuului ihan varmasti jotakin. Pasautan muutaman kerran singolla sinnepäin, mutta kun Kapeasaari on kapea saari niin ammukset menevät hukkaan saaren läpi.

Parin viikon aikana minusta on tullut Mestari! Ylitseni ei lennä hyttynenkään huomaamatta, kahden kilometrin päässä aikaisemmin majailleet joutsenet ovat päättäneet lähteä ennenaikaiselle muuttomatkalle. Mietin siinä yön hiljaisuudessa pimeänkiikareilla maastoa tutkiessani että viereisellä rannalla Kyösti on laittanut uuden pottupellon alulle ja Minnekähän Paavo on lähtenyt, kun ei ole näkynyt valoa ikkunassa vähään aikaan. Omituisen hiljaista on muutenkin ympäristössä.

Syyskuun ekalla viikolla totean ettei täällä ole enää lintuja, kaikki on Metsästetty toimestani JES! Pakkaan kamat kasaan ja palailen pikkuhiljaa kotiin, mielessä on tietysti kunnon ruoka ja sauna.

Jaa niin saalismäärä? Pari moottorivenettä, rantalato, linja-auto ja lukematon määrä uusia kokemuksia ja ajatuksia ensi kautta varten.... Unohdin tosin, että mitähän varten se päällekkäispiippuinen turkkilainen haulikko ostettiin? Eikös se ole paras käyttää niitä mitkä taatusti tehoaa? Ensi vuodeksi voisi rakentaa kunnon rannikkolinnakkeen mahdollisen sorsainvaasion varalle...

Vai ei metsästyskautena ammuta!

TollerShowsta myöhemmin lisää...