Sorsia on todella vähän, ainakin lennossa. Poikaset suuria, joten lentävät helpommin suurille seljille. Aloituksen iltana lentoliikennettä oli jonkin verran, mutta eivät tulleet ampumahollille.

Eilinen päivä istuttiin sitkeästi passissa, mikäs siinä kun oli niin loistosää. Muita metsästäjiä ei näkynyt eikä kuulunut, oltiin vähän ihmeissään. Toinen päivä aloituksesta eikä ketään muita puskissa. Jos siellä olisi muitakin ollut, sorsat olisivat olleet lennossa enemmän. Ehkä.

Rudi oli jälleen mukana koko päivän ja on se vaan mainio peli! Tuollainen pitää sorsakoiran ollakin, ei turhia hössötä ja vaeltele, pysyy paikallaan tarkkaavaisena ammuttaessa, istuu veneessä kuin kotonaan, ottaa unet silloin kun ei mitään tapahdu, mutta pomppaa pystyyn heti kun tilanne niin vaatii. Koko ajan kulki mukana ja tarkkaili Seppoa, mitä se sen pyssynsä kanssa touhuaa. Kävi välillä kahlailemassa ja uimassa lähistöllä itsekseen.

Mutta ei linnun lintua, 'kaakanoita' vaan, kuikkaparvi ja ryökäleen joutsenia.

Tehtiin sitten välillä Rudille damitreenejä, siihen kun oli niin mainiot maastot. Pitkiä markkeerauksia kaislikon ja veden yli, ohjauksia ja lähihakua. Ja toimii. Erityisen onnellinen siitä että Rudi on niin hyvin käsissä ja täysin yhteistyössä, kuuntelee tarkasti ja tekee niinkuin pyydetään.

Teppo sitä paitsi kutisee taas Itku Sen nahka ei näköjään kestä järvivedessä lillumista, paitsi jos on puhdas paikka. Meidän passipaikan ympäristössä on enimmäkseen rutalikkoa, venelaiturilla puhdasta. Ei näköjään auta, vaikka Teppo kävi puhtaissa vesissä uimassa ennen kotiin tuloa ja pesin sen kotona heti Etidermillä. Saattaisi tosin kutista enemmän, jos en olisi pessyt.

Nyt pitää pakata taas kamat kassiin ja lähteä. Rudi pääsee tänäänkin mukaan, me pidetään sitä niin kauan, että saadaan sille saalista. Viis siitä onko huomenna päänäyttely vai ei, me metsästetään ja mennään niine karvoineen kehään. (Mun pitää käydä hakemassa sille joku hyvä kosteuttava shampoo, pitää Rudi kuitenkin pestä murasta ja kurasta yöllä...)

Rudista sain hienoja kuvia, toivottavasti se 'kortin muunnin' löytyy.