Viikonloppu vietettiin mukavissa merkeissä Pieksämäellä Savon Nuuskujen mejä kokeessa.

Sepon kanssa saatiin hyvät jäljet tehtyä ja toiselta niistä tulikin suvereenisti kokeen paras avoimenluokan ykköstulos saksanpaimenkoiran tekemänä, hieno suoritus! Aina tuntuu hienolta, kun oma tekemältä jäljeltä tulee hyviä tuloksia. Se on osa lajin hienoutta ja usein pelastaa päivän jos oma koira ei tee niin hienoa suoritusta.

Mutta Teppo. VOI VOI Teppo. Kun kävin hakemassa Tepon vaunulta omaan suoritukseen, se maata röhnötti pää tyynyllä vaunussa ja katsoi minua hölmön näköisenä 'Siis mtä, pitäskö tästä lähteä jonnekin'. Hyvä että pää edes nousi pehmeältä pielukselta Yllättynyt Lähtihän se kuitenkin...

Ja voittajaluokka kutsuu, Teppokin sai AVOykköstuloksen, 45p. ja teki kyllä hyvää työtä. OffRoad ajelusta huolimatta. Nimittäin toisella kulmalla oli metsäautotie, eikä varmasti kukaan olisi voinut ajatella, että joku siellä autolla ajelee. Mutta niin vain teki. Nykyään täytyy siis jäljen teossa varautua kaikkeen. Autot ajoivat puolta minuuttia ennen meitä siitä jäljen yli. Jälki itsessään oli myös aika offroad maastoltaan, mutta eipä se meidän menoa haitannut.

Pientä parannettavaa aina löytyy ja varsinkin nyt kun voittajaan mennään. Jäljen viimeiset satametrit se tahtoo etsiskellä vain sitä kaatoa eikä seuraa jälkeä kunnolla. Kaadosta voisi olla kiinnostuneempi. Sen harjoitteluun saatiinkin sorkka mukaan ja nyt olisi tarkoitus vähän leikkiä sillä kotipihalla ja tietysti harjoitusjäljen päähän viedään.

Muutaman harjoitusjäljen joutuukin vissiin tekemään ennen seuraavaa koetta, katkokulmineen kaikkineen...

Arvostelu: Teppo rauhoitetaan ja viedään lähtömakaukselle, joka nuuhkitaan. Teppo jäljestää jälkitarkasti. 1. makaus merkataan pysähtymällä, kulma tarkasti. 2. osuudella tehdään kolme tarkastuslenkkiä. 2. makaus ohi, kulma tarkasti. 3. osuuden alku tarkasti, loppuosuudella, tehdään pari tarkastuslenkkiä.

Kokeessa saatiin muitakin mukavia tollerituloksia. Onneksi olkoon VOIttajaluokan ykköstuloksista Minna ja Isla, Atti ja Eve!