Mikä on ilkeyden huippu: lapselle näytetään tikkaria ja juuri kun se on näppien ulottuvilla, kiskaistaan pois. Voi että harmittaa, mutta toisaalta ei harmita kuin vähäsen. Rudi teki sen mitä en ikinä olisi voinut kuvitella tapahtuvan ja toivottavasti ei tapahdu ikinä enää.

Koe alkoi aivan upeasti, Rudi teki hienon vesityön, pääsi hakuruutuun niinkuin aina ennenkin. Haku oli hyvää ja tehokasta, Markku Bräyschy lähetytti Rudin vain kolme kertaa ja joka kerta poika tuli variksen kanssa. Rudi teki juuri niin loistavaa työtä, kuin se vain osaa. 'Kytke koira. Jälki.'
Jalat tuskin kosketti maata kun iloisena juoksin takaisin autolle odottamaan jälkien vetoa. Jes varma nakki!

Pudotus pilvistä oli kova rysäys, kun Rudi viipyi huolestuttavan pitkään jäljestettyään hyvin kanille. Viipyi ja viipyi, kutsuin luokse ja hetken kuluttua näin koiran. Jätti mokoma kanin puoleen väliin ja lähetin sen uudelleen hakemaan. Eipä mennyt suoraan kanille, vaan jostain takakautta kiersi ja jäi nuoleskelemaan sitä. Tuomari vain tokaisi, että nyt joutuin hakemaan kani pois. Juoksin kanille ja tyrmistys oli suuri kun pupuselta puuttui korvat!!
Kyllä nuo tollerit osaa yllättää, tuumasi tuomarikin. Oliko viimeisimmässä Tollerilehdessä Leppisen Mikan kirjoitus siitä kuinka nämä ihanaiset punaturkit osaa nöyryyttää omistajiaan ja allekirjoitan joka sanan. Ne osaa pudottaa kyllä niin korkealta katajikkoon liian suuria kuvittelevan omistajansa. Mutta osaa ne myös antaa niitä mukavia juttuja, että näiden kanssa jaksaa puuhata.

Että semmoista. Eipä voi muuta sanoa, kuin että lähellä se tikkari oli, Rudi ojensi sitä kultalautasella, mutta röhönauraen vei pois.
Uusi yritys myöhemmin, jos ei tänä syksynä enää mahduta, niin ensi keväänä ilmoitan joka ikiseen taippariin, mitä tuhannen kilsan säteellä on. Kyllä se sieltä tulee vielä!!!

Kiitos kaikille peukutuksista, seuraavalla kerralla otetaan pottuvarpaatkin mukaan!

Tähän loppuun palautus positiivisen puolelle:  Uiminen ei ole koskaan ollut ongelma. Rudi teki aivan upeaa työtä hakuruudussa, ei epäröinyt yhtään missään vaiheessa, innokkaana jopa karkasikin sinne. Palautukset ok, melkein kaikki käteen. On se ihana, kun sille päälle sattuu.