Eilen Savon Nuuskujen hupiset toimikunnan järjestämissä möllitaippareissa molemmat pojat teki hienoa työtä. 'Kokeessa' käytettiin dameja, mutta eipä se meitä haittaa kun kummallekin varis kelpaa oikein hyvin, käytiin siis ennenkaikkea hakemassa Tepolle kisakokemusta ja Rudille, oikeastaan minulle, varmuutta siitä että koira toimii kokeessa. Teppo teki hommat kaikenvaralta liinassa, mutta olisi sen voinut jättää poiskin. Koe tehtiin rasteittain, ensin vesityökentely, sitten haku ja jälki, muuten kuin oikeassa taipparissa, mutta joka pisteellä oli oma tuomari ja liikuttiin omalla vuorolla eteenpäin rastilta rastille.
Tepon kanssa mentiin ensin ja aloitettiin luonnollisesti vesityöskentelyllä. Pikkuisen Teppoa jännitti, mutta kannustuksen jälkeen ja tehtävää pikkuhiljaa vaikeuttaen suoriutui varsin omaperäisellä uintityylillä. Kolme noutoa, matkaa pidennettiin jokakerta ja aina nouti, se on pääasia, uintityyli paranee kun saa lisää kokemusta.
Haku ei ollutkaan niin helppo, kuin olisi voinut ensinäkemältä olettaa. Maastossa oli luonnollisia esteitä, joita piti ylittää ja riistajälkiä siellä varmasti oli, kettukin oli nähty liikkuvan alueella ja varmaan sen merkkauksen kävi Teppo tutkimassa.
Kuitenkin Teppo teki hienosti, sinnikkäästi etsi ja löysi, palautukset hyviä. Ei todellakaan näyttänyt siltä, että meillä olisi joskus ollut ongelmia sillä saralla tai luoksetulossa :D
Jälki meni myös hyvin ja kaninnahkadami palautui loistavasti. Yhden kerran otin lähetyksen uudelleen, kun Teppo meni kysymään Katilta, että mitäs sä täällä teet ja näytti unohtavan tehtävän, toisella lähetyksellä jäljesti kanille ja toi. Se että sain Tepon pois Katin luota oli jo merkki luoksetulo-ongelmien voittamisesta!
Tehtävien välillä Tepon meno oli kröhöm aika rasittavaa, nenä vei ja vauhtia riitti, mutta aina kun aloitettiin tehtävä, Teppo keskittyi ja oli hyvin hallinnassa. Ei siis vielä nome kunnossa, mutta eteenpäin mennään koko ajan ja eiköhän ne taipparit kuitenkin mene aivan hyvin.
Rudi teki taas niin tyylikkään suorituksen, ettei voi uskoa miten se oikeissa kokeissa tekee. Ei mitään ongelmia. Hallinta ja yhteistyö on hyvää ja sen kanssa on kiva tehdä.
Eli kokeissa vaikuttaa minun jännittäminen, mutta onneksi Iisalmen kokeissa on tuttu tuomari jota en toivottavasti jännitä yhtään. Pitää vain leikkiä Rudin kanssa ennen omaa osuutta, että rentoudutaan kummatkin.
Kiitos Kati, Anne, Kirsi ja Laura ja muut mukavasta päivästä ja ennenkaikkea makkaroista joita oli riittävästi!

Iloisia uutisia taipparirintamalta kuului viikonlopun aikana! Remu eli Hulivilin Step By Step steppasi itselleen NOU1 tuloksen kuuleman mukaan hienolla suorituksella. Kyseessä on siis Rudin ja Erininkin ensimmäinen taipparit läpäissyt jälkeläinen. Tässä Hulivilin pentueessa on myös muita nousevia kykyjä, että eiköhän iloisia uutisia kuulu myöhemminkin ;)
Onneksi olkoon Remun perheelle!

Tollerileirille menen vaikka väkisin (ilmoittauduin jo), niin monta juhlan aihetta on tänä vuonna.
-Kennel täytti viisi vuotta
-Ensimmäinen Jadoreds muotovalio Tiny Kaboom
-Ossin ja Itun nometulokset, Ossi siis VOI-luokkaan ja Itu AVOssa
-Rudin ensimmäinen NOU1 jälkeläinen
-Rockettien upeat lonkka-ja kyynärpää tulokset, kaikki kuusi kuvattua pitää kilistää!
-ynnä muut hienot tulokset ja kokemukset Jadoredseilla
-Ihan vaan muuten kiva nähdä ihmisiä, joista on matkan varrella tullut oikein hyviä ystäviä :)
Jokusen kuoharilasin siis joutuu nostamaan, voivoi seuraavaa päivää, mutta emme ajattele sitä vielä...