Käytiin pikku pissiksien kanssa rokotuksilla, siis Aidan ja Mussukan kanssa. Eläinlääkäri ällistytti mut ja Susannan laittamalla rokotukset pennuille ilman kiinni pitelemistä ja rimpuilua, nameja pöydälle ja piikit niskaan Yllättynyt Niin vaivatonta toimintaa en ole ennen nähnyt. Pennut eivät edes huomanneet toimitusta, keskittyivät namien poimintaan! Jopa Aida, joka ei niin nameista yleensä välitä.

Aida sai korviinsa tippoja ja me toruja liiasta hygieniasta, jos koiralla on vähän töhnää korvassa, ei sitä tarvitse heti olla poistamassa 'rajuin' ottein. Mitä? Töhnä otettiin aiemmin pois Epi-Oticilla, joka on hyvä korvan puhdistusaine, usein parantaa lievät tulehdukset ja vedessä korviaan lilluttelevan koiran korvat saa pysymään kuivina. Eläinlääkäri oli samaa mieltä, mutta toisinaan se kuivattaa liikaa korvan ihoa ja saa aikaan hiivatulehduksen. Ok, ymmärrettävä selitys. Aidalla oli kehittynyt hyvin lievä hiivan aiheuttama pinnallinen korvan ihon tulehdus, siis tipat korviin ja ohjeeksi poistaa töhnää ihan vain veteen kastetulla pumpulilla.

Viimeksi rokotuksilla Aidalla oli tosiaan pientä punoitusta ja töhnimistä, jäätiin kuitenkin ilman antibioottikuuria ja seurailtiin tilannetta. Nytkään tilanne ei ollut paha, mutta on aiheellista laittaa tipat että saadaan sekin vähä pois mitä oli.

Muuten pimatsut oli reippaita ja terveitä, hyvin kasvaneita, nivelissä ei aristuksia, senkin ell kokeili Hymy Painoa oli Mussukalle kertynyt 8,5kg ja Aidalle 7,5kg. Mussukka mahtuu siis edelleen ämpäriin, samoin Aida. Aida vain ei taitaisi pysyä siinä niin nätisti kuin Mussukka, on sen verran vilkkaampi tapaus.

Mussukka jäi vielä Aidan kanssa painimaan rokotusten jälkeen ja illalla oli ihanan väsynyt ja suuren ruokahalun omaava pentu kotona.

Mutta ne Mussukan korvat... terveet on, mutta aivan flipissä! Toivottavasti vielä kääntyvät oikein päin, hampaiden vaihto ei ole vielä ohi, pää ja korvat kasvavat vielä, joten toiveita korvien oikeasta asennosta vielä on.

Mussukka on luontainen noutaja, tykkää kantaa esineitä ja tuo niitä mielellään näytille. Lupaavaa, ei tarvitse juuri noutamista opettaa, palauttamisen käteen vain! Vielä kun niitä variksia löytyisi jostakin pakkaseen, niin pääsisi sitäkin harjoittelemaan kunnolla. Siivet on kyllä mieluisia.

Suunnattoman nopea oppimaan asioita ja hyvin miellyttämisenhaluinen ja seurallinen pentu, välillä jopa ällöttävän ihana Nauru Mutta reipas ja toimintakykyinen, ei juuri arastele mitään eikä missään.

Voevoe, pitäisi trimmata Rudi ja Rilla, Teppoakin vähän siistiä. Kuopion näyttelyyn ollaan menossa koko kynnelle kykenevä kööri. Rudin trimmausta jo aloittelin ja sillä pojalla karvaa riittää, samoin Rillalla. En ehkä uskalla pestä kumpaakaan, ettei karva ole aivan taivasta kohden. Terveet koirat pysyy puhtaana ja hajuttomina harjaamalla säännöllisesti, vaikkei pesisikään. Teppo pitänee pestä, että edes vähän saa karvaa pöyhkeäksi...

Taidan siirtää noista karvaimplatteja Tepolle, sillä kun ei karva vain kasva pehkoksi, alusvilla puuttuu. Tämä onkin Tepon viimeinen näyttely, mitä sitä suotta kuljettelemaan näytännöissä kun ei se sieltä mitään koskaan saa. Jännä nähdä miten 'metsien mies' osaa siellä käyttäytyä, me kun ei olla juuri näytelmiin Tepon kanssa panostettu. Jospa nakki tekisi tehtävänsä ja Teppo kulkisi kohtuullisen nätisti. *pitää myös vähän treenata tuota...* Tarvitaan vaan näyttelytulos H, jos siitä vaikka jonkun muun lajin valio tulisi, junioriluokan näyttelytulos ei taida riittää.

Jäädään näihin jännittäviin tunnelmiin Kissakuusella, raporttia näyttelystä sitten myöhemmin.